Oryginalna i pożywna z całym bogactwem płynącym z zielonej soczewicy
Składniki
- szklanka soczewicy zielonej
- kostka rosołowa
- 1/4 główki kapusty pekińskiej
- 1/2-2/3 sera pleśniowego typu "lazur"
- strąk czerwonej papryki
- łyżka majonezu
- 3-4 łyżki jogurtu naturalnego typu "grecki"
- opakowanie suszonej natki pietruszki (może być świeża posiekana)
Sposób przygotowania
Soczewicę opłucz i ugotuj w wodzie z kostką rosołową, około 20 minut, odcedź i wystudź.
Kapustę posiekaj, paprykę pokrój w kostkę.
Dosyp pietruszkę, dodaj ugotowaną soczewicę.
Wymieszaj dodając pokrojony w kostkę ser pleśniowy, majonez i jogurt.
Możesz popieprzyć do smaku. Najlepiej kolorowym pieprzem, świeżo zmielonym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz