Szukaj na tym blogu

środa, 17 kwietnia 2013

SAŁATKA Z INDYKIEM NA OSTRO I KAWAŁKAMI POMARAŃCZY w sosie kebabowym

Soczyste, słodko ostre zestawienie, a gdzieniegdzie coś chrupiącego

Składniki

  • plaster z piersi indyczej, gruby na około 2 cm
  • ostra i słodka papryka
  • pieprz kolorowy ziarnisty
  • pomidor
  • kilka sztuk oliwek czarnych
  • sałata Rucola
  • 1-2 czerwone rzodkiewki
  • 1 słodka pomarańcza
  • łyżka łuskanego słonecznika (możesz uprażyć)

Sposób przygotowania

Indyka pokrój w kostkę i przypraw mieloną papryką i pieprzem.
Obsmaż na patelni teflonowej, na odrobinie oleju.
Rukolę wyłóż na talerz.
Na niej ułóż umyte i pokrojone w kostkę pomidory  i pomarańczę.
Dodaj rzodkiewkę pokrojoną w cienkie półksiężyce. 
Rozłóż oliwki.
Na samą górę połóż indyka, polej sosem i posyp słonecznikiem, który możesz wcześniej uprażyć.

Brak komentarzy: