Soczyste, słodko ostre zestawienie, a gdzieniegdzie coś chrupiącego
Składniki
- plaster z piersi indyczej, gruby na około 2 cm
- ostra i słodka papryka
- pieprz kolorowy ziarnisty
- pomidor
- kilka sztuk oliwek czarnych
- sałata Rucola
- 1-2 czerwone rzodkiewki
- 1 słodka pomarańcza
- łyżka łuskanego słonecznika (możesz uprażyć)
Sposób przygotowania
Indyka pokrój w kostkę i przypraw mieloną papryką i pieprzem.
Obsmaż na patelni teflonowej, na odrobinie oleju.
Rukolę wyłóż na talerz.
Na niej ułóż umyte i pokrojone w kostkę pomidory i pomarańczę.
Dodaj rzodkiewkę pokrojoną w cienkie półksiężyce.
Rozłóż oliwki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz