Duuuużo czosnku
Składniki
- sałata masłowa
- opakowanie świeżych, obranych krewetek
- 1/2 świeżego ogórka
- 1 świeża słodka marchewka
- świeży koperek
- 2-3 ząbki czosnku
- 1-2 łyżki masła
- 1 śliwka
- oliwa z oliwek
- sos czosnkowo ziołowy
Na patelni rozpuść masło i podsmaż lekko obrany i rozgnieciony lub przeciśnięty czosnek. Dorzuć krewetki i lekko je zarumień.
Na koniec smażenia dosyp posiekany koperek i zdejmij z ognia.
Sałatę opłucz, osusz i porwij na małe kawałki, skrop oliwą z oliwek.
Ogórka i marchewkę pokrój w cienkie półtalarki
Śliwkę pokrój w pół talarki, wszystko wyłóż na sałacie.
Na wierzch rozsyp krewetki i gdzieniegdzie udekoruj .sosem czosnkowym
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz