Szukaj na tym blogu

wtorek, 29 stycznia 2013

BABECZKI z truskawkami i białą czekoladą


Cudownie wilgotne, z soczysta truskawką i miło słodkimi kawałkami  białej czekolady

Składniki
  • Jak na Babę Olejową 
  • Tabliczka białej czekolady
  • Tyle dorodnych truskawek, ile wyjdzie Ci babeczek. U mnie 6. Mogą być mrożone.
  • Cukier puder do posypania

Sposób przygotowania

Ciasto przygotuj jak w Babie Olejowej
Rozlej ciasto do foremek babeczkowych, na 1/3 ich wysokości
Poutykaj na górze babeczek po 3 kawałki czekolady, a pośrodku dużą truskawkę


Wsadź do pieca, na górną i dolną grzałkę, temperatura 140-150st

Piecz około 40 minut

Przed podaniem posyp cukrem pudrem






11 komentarzy:

P. pisze...

:)

Anonimowy pisze...

Składniki już zakupione, jutro będę piec, bo wyglądają MEGA smakowicie :)

Ania pisze...

babeczki wyglądają smakowicie....na pewno są pyszne. Wypróbuje przy najbliższej okazji.

centrum edukacyjne patrycji durkin pisze...

uuu superrrrrr to ja spróbuje na weekend może takie ...

.:Ania:. pisze...

wyglądają bardzo apetycznie!

Anonimowy pisze...

Uwielbiam polaczenie czerwonych jagod i bialej czekolady...

Anonimowy pisze...

Nieźle się zaśliniłam... szkoda że nie mogę patrzeć na słodkie, ale niedługo strzelę rodzince :)

Unknown pisze...

A jaka czekoladę zapupić by sie nie rozpadła

Unknown pisze...

A jaka czekoladę zapupić by sie nie rozpadła

Nina pisze...

Kupiłam białą w Biedronce, najzwyklejszą i dała radę.

Nina pisze...

Tak, jak w przepisie :)