Cudownie wilgotne, z soczysta truskawką i miło słodkimi kawałkami białej czekolady
Składniki
- Jak na Babę Olejową
- Tabliczka białej czekolady
- Tyle dorodnych truskawek, ile wyjdzie Ci babeczek. U mnie 6. Mogą być mrożone.
- Cukier puder do posypania
Sposób przygotowania
Ciasto przygotuj jak w Babie Olejowej
Rozlej ciasto do foremek babeczkowych, na 1/3 ich wysokości
Poutykaj na górze babeczek po 3 kawałki czekolady, a pośrodku dużą truskawkę
Wsadź do pieca, na górną i dolną grzałkę, temperatura 140-150st
Przed podaniem posyp cukrem pudrem
11 komentarzy:
:)
Składniki już zakupione, jutro będę piec, bo wyglądają MEGA smakowicie :)
babeczki wyglądają smakowicie....na pewno są pyszne. Wypróbuje przy najbliższej okazji.
uuu superrrrrr to ja spróbuje na weekend może takie ...
wyglądają bardzo apetycznie!
Uwielbiam polaczenie czerwonych jagod i bialej czekolady...
Nieźle się zaśliniłam... szkoda że nie mogę patrzeć na słodkie, ale niedługo strzelę rodzince :)
A jaka czekoladę zapupić by sie nie rozpadła
A jaka czekoladę zapupić by sie nie rozpadła
Kupiłam białą w Biedronce, najzwyklejszą i dała radę.
Tak, jak w przepisie :)
Prześlij komentarz