Gulasz z indyka, czy innego ptaka, ale indyk smakuje najlepiej
Składniki:
- Filet z indyka
- 2 cebule
- 3-4 łyżki mąki
- 2-3 łyżki oleju
- 2 kostki rosołowe
- Sól morska
- Grubo mielony pieprz kolorowy
Filet z indyka kroisz w kostkę
Solisz solą morską
Pieprzysz grubo mielonym pieprzem kolorowym
Dusisz pod przykryciem do kruchości
Zagotowujesz ok 1l wody
Wrzucasz 2 kostki rosołowe
Podduszone mięcho wlewasz wraz z wywarem z niego do garnka z rosołkiem i gotujesz.
Na patelni rumienisz dwie cebule pokrojone w pół krążki.
Dosypujesz 3-4 łyżki mąki i rumienisz nadal, ciągle mieszając, na koniec wlewasz ciut wody i rozprowadzasz mąkę.
Po około 3-5 minutach okładasz cebulkę z mąką do garnka z gotującym się rosołem i mięsem.
Wszystko razem gotujesz około 15 minut i gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz