Szukaj na tym blogu

poniedziałek, 28 stycznia 2013

GULASZ Z INDYKA

Gulasz z indyka, czy innego ptaka, ale indyk smakuje najlepiej

Składniki:

  • Filet z indyka 
  • 2 cebule
  • 3-4 łyżki mąki
  • 2-3 łyżki oleju
  • 2 kostki rosołowe
  • Sól morska
  • Grubo mielony pieprz kolorowy
Sposób przygotowania

Filet z indyka kroisz w kostkę
Solisz solą morską
Pieprzysz grubo mielonym pieprzem kolorowym
Dusisz pod przykryciem do kruchości

Zagotowujesz ok 1l wody
Wrzucasz 2 kostki rosołowe

Podduszone mięcho wlewasz wraz z wywarem z niego do garnka z rosołkiem i gotujesz.
Na patelni rumienisz dwie cebule pokrojone w pół krążki.
Dosypujesz 3-4 łyżki mąki i rumienisz nadal, ciągle mieszając, na koniec wlewasz ciut wody i rozprowadzasz mąkę.

Po około 3-5 minutach okładasz cebulkę z mąką do garnka z gotującym się rosołem i mięsem.
Wszystko razem gotujesz około 15 minut i gotowe.

Brak komentarzy: