Na weekend mam dla Was coś nieprawdopodobnie prostego.
Pysznego ponad wszelkie wyobrażenie!
Kawa z jajkiem... a dokładnie z koglem moglem :) Jak ją zrobić?
Składniki
- 3/4 szklanki kawy czarnej, najlepiej z ekspresu
- 1 żółtko jaja kurzego
- 2-3 łyżeczki cukru
Sposób przygotowania
Kawę przygotuj, jak zwykle.
Wlej ją do tradycyjnej szklanki do 3/4 wysokości.
Jajo z cukrem ubij do białości i wylej delikatnie na kawę.
Pij bez mieszania, niech płyn łączy się z ambrozją w chwili przechylania naczynia.
Zdziwisz się jak cudne jest to połączenie!
2 komentarze:
Nina słyszałam już kilkakrotnie, że taka kawa jest pyszna, ale jakoś to surowe jajko mnie nie przekonuje :P Już jako dziecko nie jadłam kogla-mogla, bo nie mogłam się przemóc... No i zostało mi do teraz... Ale wygląda pięknie :)
Wiem, że sprawa kogla mogla jest kontrowersyjna. Podobnie jak sushi czy tatara, albo i tiramisu. Warto się jednak przemóc bo doznania są iście niebianskie.
Prześlij komentarz