Pyszne lekkie, prościutkie.
Składniki
- 2 opakowania dorsza mrożonego- 2x500gr w glazurze
- kubek jogurtu naturalnego, typ grecki
- serek śniadaniowy kanapkowy, naturalny
- sól morska
- pieprz
- ser tarty do posypania
Sposób przygotowania
Rybę rozmroź i oddziel od glazury.
Ułóż ją skórą do dołu na blasze wysmarowanej tłuszczem.
Jogurt i serek dopraw sola i pieprzem.
Wylej na ułożoną rybę i równomiernie rozprowadź.
Posyp żółtym serem i popieprz
Zapiekaj w piecu około 10-15 minut w temperaturze 180-200 stopni.
Może być, że wytrąci Ci się serwatka z jogurtu. Głowa do góry! Najsmaczniejsza jest rybka i to co pozostało na niej w postaci białej pierzynki.
Możesz podawać z sałatą skropioną sosem vinegret.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz