Szukaj na tym blogu

czwartek, 7 lutego 2013

DORSZ POD BIAŁĄ PIERZYNKĄ

Pyszne lekkie, prościutkie.

Składniki

  • 2 opakowania dorsza mrożonego- 2x500gr w glazurze
  • kubek jogurtu naturalnego, typ grecki
  • serek śniadaniowy kanapkowy, naturalny
  • sól morska
  • pieprz
  • ser tarty do posypania

Sposób przygotowania

Rybę rozmroź i oddziel od glazury.
Ułóż ją skórą do dołu na blasze wysmarowanej tłuszczem.
Jogurt i serek dopraw sola i pieprzem.


Wylej na ułożoną rybę i równomiernie rozprowadź.



Posyp żółtym serem i popieprz

Zapiekaj w piecu około 10-15 minut w temperaturze 180-200 stopni.

Może być, że wytrąci Ci się serwatka z jogurtu. Głowa do góry! Najsmaczniejsza jest rybka i to co pozostało na niej w postaci białej pierzynki.

Możesz podawać z sałatą skropioną sosem vinegret.



Brak komentarzy: