Szukaj na tym blogu

poniedziałek, 18 lutego 2013

KURCZAK W KOKOSIE

Pyszne i pachnące orientem.
Jak zawsze bardzo łatwe w przygotowaniu.

Składniki

  • Filet z udźca kurczaka ok 4 sztuki
  • jajo
  • szklanka wiórek kokosowych
  • olej (użyłam ryżowego, ale pewnie może być kokosowy i nasz pospolity rzepak lub słonecznik)

Sposób przygotowania

Mięso umyj i oddziel od niego, co tłustsze kawałki
Pokrój je w kostkę.
Obtocz w rozkłóconym jaju.
wsyp wiórki i wymieszaj, by dokładnie oblepiły mięso.


Wrzuć na patelnię z rozgrzanym tłuszczem i początkowo smaż na dużym ogniu by wiórki się zarumieniły.
Jak mięso całe się zazłoci, przykryj pokrywką i daj mięsu dojść do miękkości.

Podawaj z RYŻEM GOTOWANYM NA MLEKU z szafranem, laską cynamonu i wanilią oraz surówką z marchwi, jabłka i żurawiny i SOSEM CURRY.

Brak komentarzy: