Pyszne i pachnące orientem.
Jak zawsze bardzo łatwe w przygotowaniu.
Składniki
- Filet z udźca kurczaka ok 4 sztuki
- jajo
- szklanka wiórek kokosowych
- olej (użyłam ryżowego, ale pewnie może być kokosowy i nasz pospolity rzepak lub słonecznik)
Sposób przygotowania
Mięso umyj i oddziel od niego, co tłustsze kawałki
Pokrój je w kostkę.
Obtocz w rozkłóconym jaju.
wsyp wiórki i wymieszaj, by dokładnie oblepiły mięso.
Wrzuć na patelnię z rozgrzanym tłuszczem i początkowo smaż na dużym ogniu by wiórki się zarumieniły.
Jak mięso całe się zazłoci, przykryj pokrywką i daj mięsu dojść do miękkości.
Podawaj z RYŻEM GOTOWANYM NA MLEKU z szafranem, laską cynamonu i wanilią oraz surówką z marchwi, jabłka i żurawiny i SOSEM CURRY.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz