Szukaj na tym blogu

czwartek, 11 czerwca 2015

CARPACCIO Z BURAKA

Podczas II edycji Warsztatów Odchudzających jako Coach Diet pooznałam kolejne wspaniałe osoby. 
Lada moment ta edycja kończy się, ale pozostają wspomnienia, znajomości i nowe smaki. 

Dziś przedstawiam sałatkę zrobioną przez jedną z naszych cudownych Uczestniczek. 
Prosta, pyszna i zdrowa!

Składniki:
  • 2-3 ugotowane i obrane buraki (mogą być gotowe, np. z Lidla, ja gotuję sama: w skórce, na parze)
  • Mix sałat z rucolą
  • Oliwa z oliwek, 2 łyżki
  • Ocet winny, do skropienia
  • Ser owczy typu feta, lub chudy twaróg wymieszany z przyprawami.
Sposób przygotowania:

Przygotuj dość obszerną paterę i ułóż na nij mix sałat.

Skrop go oliwą i octem. Możesz też te dwa składniki połączyć wcześniej i mieszanką skropić sałatę.

Cieniutko pokrój obranego buraka i plastry rozłóż na sałacie.

Posyp wybranym serem.

Uwagi:

Nasi zapaleni uczestnicy Warsztatów po tym eksperymencie kulinarnym wymyślili także swoje wersje: z prażonym słonecznikiem na wierchu, czy dodatkiem sera pleśniowego typu Lazur. Każda wersja jest pyszna :)


Brak komentarzy: