Składniki:
- 1,5 szklanki białej kaszy gryczanej
- 1 łyżeczka kurkumy (możesz też dodać curry, gałkę muszkatołową i inne)
- woda, około 1,5 szkalki
- masło klarowane lub olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Kaszę namocz na noc.
Nazajutrz odlej wodę, dodaj przyprawy. Zblenduj do konsystencji ciasta naleśnikowego. W razie potrzeby dolej trochę wody.
Smaż z obu stron, na patelni odrobinę spryskanej tłuszczem, by ciasto nie przywierało.
Możesz podawać w zależności od dodanych przypraw na słodko i na ostro.
Poniżej Dzieciaki zajadają wersję na słodko, z dużą ilością cynamonu i ciastem miksowanym ze słodkim mlekiem bez laktozy.
Choć Córcia ma na zdjęciu minę, jaką ma (od lampy błyskowej) to jednak wciągnęła całe dwa Emotikon smile
Córa z syropem klonowym, Synek z ksylitolem i sosem jogurtowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz