Na zdrowie!
Składniki
- pomidor
- 1/4 szklanki kaszki kuskus
- przegotowana woda
- pęczek natki pietruszki
- sól morska
- pieprz świeżo zmielony
- oliwa z oliwek
Sposób przygotowania
Kaszę przygotuj wg przepisu z opakowania
Pomidora sparz we wrzątku. Wsadź go do naczynia i zalej wrzącą wodą, zostaw na około 3 minuty. Wyjmij, delikatnie natnij skórkę i obierz.
Przetnij pomidora na pół, środek wydrąż. Miąższ odłóż na bok.
Natkę pietruszki posiekaj. Miąższ pomidora pokrój. Połącz je z napęczniałą kaszą. Wymieszaj i przypraw pieprzem, solą i oliwą z oliwek.
Nałóż farsz do pomidorów. Podawaj z odrobiną oliwy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz