Takie małe cudeńka, nadziewane budyniem
Składniki
- 4 jaja
- 3/4 szklanki oleju
- szklanka cukru
- 2 szklanki mąki
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki kakao
- pół szklanki zmielonych orzechów laskowych
- 3/4 szklanki rodzynek
- pół opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego
- łyżeczka masła
- duża strzykawka z grubą igłą ( z apteki ;) )
Sposób przygotowania
Pamiętacie przepisy na Babkę olejową i Babeczki z truskawkami? Jeśli tak, to połowę pracy macie już za sobą.
Rób wszystko wg powyższych przepisów, a do masy na Babę dodaj kakao, orzechy i rodzynki.
Piecz, jak zwykle, a upieczone baby przestudź.
Ugotuj budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dodaj masło wymieszaj.
Ciepły budyń wciągaj do strzykawki, nałóż igłę i wypełniaj nim babeczki po nakłuciu.
Na koniec posyp cukrem pudrem lub polej polewą czekoladową.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz