Szukaj na tym blogu

poniedziałek, 4 lutego 2013

FASOLKA JAŚ



Dzisiaj o fasolce słów kilka.

Fasolka, jak wygląda każdy wie, a ile mieści w sobie dobrego wie niewielu. A już na bank niewielki procent słyszał, że jej kształt jest niejako kompatybilny z jej działaniem, bo korzystnie wpływa na nerki. Dobra koleżanka mi powiedziała, a jej? Mądra pani dietetyk, więc coś w tym musi być.

Drugie imię naszej bohaterki to  "Piękny Jaś" i rzeczywiście na nie zasługuje, bo wartości odżywcze ma piękne w rzeczy samej.
W 100 g znajdziecie ponad 20 g białka, 45 g cukrów i tylko 1,5 g tłuszczów. A to nie wszystko! Zawiera dużo: wapnia, fosforu, magnezu oraz żelazo, cynk, witaminę B6 i Tiaminę.


By wiedza miała zastosowanie w praktyce zawitaj jutro i poznaj mój przepis na Fasolkę Jaś w sosie pomidorowym.




Brak komentarzy: