Szukaj na tym blogu
poniedziałek, 4 lutego 2013
FASOLKA JAŚ
Dzisiaj o fasolce słów kilka.
Fasolka, jak wygląda każdy wie, a ile mieści w sobie dobrego wie niewielu. A już na bank niewielki procent słyszał, że jej kształt jest niejako kompatybilny z jej działaniem, bo korzystnie wpływa na nerki. Dobra koleżanka mi powiedziała, a jej? Mądra pani dietetyk, więc coś w tym musi być.
Drugie imię naszej bohaterki to "Piękny Jaś" i rzeczywiście na nie zasługuje, bo wartości odżywcze ma piękne w rzeczy samej.
W 100 g znajdziecie ponad 20 g białka, 45 g cukrów i tylko 1,5 g tłuszczów. A to nie wszystko! Zawiera dużo: wapnia, fosforu, magnezu oraz żelazo, cynk, witaminę B6 i Tiaminę.
By wiedza miała zastosowanie w praktyce zawitaj jutro i poznaj mój przepis na Fasolkę Jaś w sosie pomidorowym.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz