Szukaj na tym blogu

piątek, 10 października 2014

POMARAŃCZOWA ZUPA z pieczonych warzyw

Bomba witamin na rozgrzewkę

Składniki:
  • 3 strąki czerwonej papryki
  • 3strąki żółtej papryki
  • 1 strąk zielonej papryki
  • 2 cebule
  • 5 ząbków czosnku
  • 6 dużych pomidorów
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz ziołowy
  • stevia

Sposób przygotowania

Warzywa umyj, wydrąż środki i pokrój w duże kawałki.
Czosnek i cebulę obierz.
Cebulę przekrój na pół.
Wszystkie warzywa ułóż na blaszce do pieczenia, "utaplaj" je w oliwie.


Piecz w piecu rozgrzanym do 150st. Celcjusza przez około 30 minut.



Upieczone i przestudzone warzywa zblenduj i dopraw do smaku solą, pieprzem ziołowym i dosłódź stevią.


Podawaj z kleksem gęstego jogurtu.


Brak komentarzy: