Śniadanko pachnące świeżością
Pozostałości farszu możesz śmiało zjeść w kompozycji ze świeżym, chrupiącym pieczywem.
Składniki
- długi, jędrny ogórek :-p
- szklanka twarogu ziarnistego typu wiejski
- 3-4 rzodkiewki
- sól
- pieprz
- tymianek
- koperek świeży
Sposób przygotowania
Ogórka umyj, przekrój na długości.
Wydryluj środek, miąższ posól i odstaw na bok, by puścił wodę.
Odciśnij miąższ od nadmiaru wody, dodaj do twarogu, który też wcześniej przecedź przez sito.
Rzodkiewkę pokrój w drobną kostkę, dołóż do twarogu z miąższem.
Wszytko połącz odpowiednio przyprawiając pieprzem i tymiankiem.
Rozłóż masę do wydrylowanego ogórka, ozdób świeżym koperkiem. Możesz posypać górę świeżo zmielonym pieprzem.
Pozostałości farszu możesz śmiało zjeść w kompozycji ze świeżym, chrupiącym pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz