Szukaj na tym blogu

piątek, 19 lipca 2013

OGÓRKOWA ŁÓDECZKA z twarogiem i rzodkiewką

Śniadanko pachnące świeżością

Składniki 

  • długi, jędrny ogórek :-p
  • szklanka twarogu ziarnistego typu wiejski
  • 3-4 rzodkiewki
  • sól
  • pieprz
  • tymianek
  • koperek świeży

Sposób przygotowania 

Ogórka umyj, przekrój na długości.
Wydryluj środek, miąższ posól i odstaw na bok, by puścił wodę.

Odciśnij miąższ od nadmiaru wody, dodaj do twarogu, który też wcześniej przecedź przez sito.


Rzodkiewkę pokrój w drobną kostkę, dołóż do twarogu z miąższem.
Wszytko połącz odpowiednio przyprawiając pieprzem i tymiankiem. 


Rozłóż masę do wydrylowanego ogórka, ozdób świeżym koperkiem. Możesz posypać górę świeżo zmielonym pieprzem.


 Pozostałości farszu możesz śmiało zjeść w kompozycji ze świeżym, chrupiącym pieczywem.

Brak komentarzy: